BTW aftrek paramedici/niet BIG geregistreerden

Sinds dit jaar worden paramedici, de niet BIG geregistreerden, als BTW ondernemer aangemerkt. Voor hen geldt de BTW vrijstelling niet meer. Een aardige bijkomstigheid hierbij is dat de BTW in de regel op alle inkopen via de aangifte kunnen worden teruggevraagd.

Dat geldt ook voor de BTW op investeringen uit het verleden. Voor roerende goederen geldt een periode van vijf jaar en voor onroerende goederen tien jaar. Denk maar aan een nieuw gekochte auto of een verbouwing. Let wel het dienen wel investeringen in het kader van de onderneming te zijn.

Het loont de moeite dit na te gaan en wie weet bestaat er nog een gedeeltelijk aftrekrecht van de BTW op de investering van toen.

Wilt u dit nagaanof advies hierover? Fasseur Belastingadvies ondersteunt u graag hierin. Zie ook de rubriek 'Is uw organisatie BTW proof?' en vraag naar de mogelijkheden.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Yuki Heins (zaterdag, 04 februari 2017 04:00)


    Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how can we communicate?